Notícies

Microsoft presenta a Barcelona noves funcionalitats en Azure i Windows 10 per a potenciar "l'Internet de les coses"

 • Sam George, director mundial d'Azure IoT de Microsoft, ha presentat avui al IoT Solutions World Congress 2016 innovacions en Microsoft Azure IoT i Windows 10 IoT per a satisfer les necessitats de la indústria.
 • Destaca un nou Programa de Seguretat per a Azure IoT, que ofereix als clients avaluacions independents d'auditors experts en seguretat.

Barcelona acull del 25 al 27 d'octubre la segona edició del "Internet of Things Solutions World Congress", un esdeveniment de referència mundial en el que més de 8.000 directius de al voltant de 50 països comparteixen totes les novetats en el creixent sector de l'Internet de les coses. Una mostra de la seva importància per al present i futur de la indústria es que, segons IDC, un terç dels negocis ja han posat en marxa una solució IoT (per les seves sigles en anglès) i el 43% planeja fer-ho durant el proper any.

Microsoft, de la ma de Sam George, director global d'Azure IoT, ha presentat els neus serveis i actualitzacions que porten a Microsoft Azure IoT i Windows 10 IoT al següent nivell. Entre elles, destaca la incorporació de característiques a Azure IoT Suite per a ajudar als clients a simplificar el mètode de monitoritzar i gestionar les seves solucions IoT:

 • Noves capacitats de gestió de dispositius en Azure IoT Hub, que faciliten als administradors de IoT la gestió de les diferents eines i software, i que estaran disponibles a partir del novembre.
 • Noves capacitats d'encaminament del missatge en Azure IoT Hub, que simplifiquen l'encaminament dels missatges fins als dispositius individuals d'una forma més flexible i potent. Novetats que arribaran aquest hivern.
 • Millores en l'Azure IoT Gateway (SDK), que permet als desenvolupadors construir i desplegar solucions adaptades a les seves característiques específiques. Aquest projecte open source estarà disponible per a tots els clients d'Azure IoT al novembre.
 • Introducció de l'Azure IoT Commercial Gateway Starter Kit, una nova oferta de la família Azure IoT Starter Kits, desenvolupada junt amb Intel, que reuneix la tecnologia d'Intel IoT Gateway i que executa Wind River de Linux i l'Azure IoT Gatewat SDK per a prototipat ràpid. Entre els seus avantatges figuren, per exemple, la possibilitat de connectar dispositius nous i antics, traduir protocols o filtrar dades abans d'enviar-les a Azure IoT Hub.
 • Llançament del catàleg de dispositius certificats d'Azure IoT, que te com a objectiu facilitar als clients l'elecció dels millors dispositius per a configurar la seva solució IoT.

A més, Microsoft també ha aprofitat l'esdeveniment per a anunciar noves capacitats en Windows 10 IoT Core, el sistema operatiu per a dispositius low cost, per a que els clients disposin de tota la seguretat i connectivitat que esperen de l'ecosistema Windows en l'àmbit dels dispositius que conformen l'Internet de les Coses. Aquestes millores inclouen:

 • Suport per a Windows Update, permetent als clients mantenir actualitzats els seus dispositius d'un mode senzill amb les últimes millores de Microsoft.
 • Possibilitat de utilitzar la Botiga de Windows per actualitzar aplicacions.
 • Capacitat per a administrar els dispositius IoT com qualsevol altre element, utilitzant solucions líders en gestió, reduint al mateix temps els costos i la complexitat en la gestió de la infraestructura.
 • Major seguretat entre dispositius Windows 10 IoT Core i l'Azure IoT Suite utilitzant l'estàndard internacional Trusted Platform Module (TPM) 2.0. per a aplicacions d'alta seguretat al núvol.
 • Gratuïtat de Windows 10 IoT Core mitjançant www.windowsforiotdevices.com o a través dels partners de Microsoft.

La seguretat com a prioritat en l'Internet de les Coses

Els clients empresarials de Microsoft que ja han desplegat solucions IoT argumenten que han triat Azure IoT Suite i Windows 10 IoT per la seguretat present en les eines de Microsoft. En aquesta línia, la companyia continua essent fidel al seu compromís amb la presentació del nou Programa de Seguertat per Azure IoT. Aquest ofereix als clients avaluacions independents d'auditors experts en seguretat, que desenvolupen, avaluen i implementen els models de seguretat més rigorosos de Microsoft Azure IoT, garantint que cada una de les mesures implementades per cada client específic siguin aplicades correctament i adaptades a les necessitats del mateix.

Obtingui aquí més informació sobre el nou Programa de Seguretat per Azure IoT

Ferm aposta per la transformació digital

Al mateix temps que Microsoft continua innovant en l'àmbit del IoT per a donar resposta a les necessitats de la indústria, la llista de partners que desenvolupen i distribueixen solucions de l'Internet de les Coses basades en tecnologia Microsoft no para de créixer. Entre els clients que ja disposen d'aquestes solucions apareixen noms com Liebherr, que utilitza el núvol d'Azure, els serveis cognitius de Microsoft i Windows 10 IoT Core per desenvolupar una nova generació de frigorífics intel·ligents. La companyia alemanya està desenvolupant uns refrigeradors que combinen càmeres amb reconeixement d'objectes per identificar i controlar les existències en l'electrodomèstic. Així doncs, els clients, mitjançant un mòdul de connectivitat SmartDeviceBox, poden actualitzar la seva llista de la compra interactuant amb el seu frigorífic i gaudir d'una experiència d'ús innovadora.

Descobreix més casos d'aplicació de la tecnologia de Microsoft compartits per Sam George durant la seva ponència en el post complet que trobaràs al blog de IOT de la companyia: https://blogs.microsoft.com/iot/2016/10/26/microsoft-showcases-latest-iot-innovations-at-iot-solutions-world-congress-2016/