Notícies

Connectant amb les Startups al 4YFN

L’ecosistema emprenedor té les seves pròpies característiques. El seu llenguatge. Les seves regles. I, és clar, també té els seus espais; els seus temps. Els seus punts de trobada. Un dels més importants d’Europa, sens dubte, és el 4YFN, un esdeveniment que, sota el context del Mobile World Congress, aglutina a Barcelona als principals actors del sector.

A Microsoft apostem per la innovació i creem en els emprenedors. Sabem de la seva importància i de la necessitat que tenim d’aprendre d’ells. D’escoltar les seves necessitats. I per això mateix vam estar presents, per primer cop, com a Silver Partner de l’esdeveniment.

L’objectiu era un: connectar. Volem estar allà, essent actors rellevants dins d’aquest ecosistema. I volem estar aportant valor. Aprenent per a ser capaços de convertir-nos en més que un partner tecnològic i explicant en què consisteix el nostre programa de recolzament a l’emprenedoria: BizSpark.

El nostre stand

Comptàvem amb un espai ampli i diàfan, que vam intentar apropar-lo a la realitat d’una oficina d’una Startup al mateix temps que mantenia els nostres principals valors i agregava algun element original. Segurament, el nostre reclam principal va ser l’ascensor. Sí, un ascensor. Un punt de trobada per a que les Startups poguessin fer-nos el seu “Elevator Pitch” y explicar-nos què fan, com ho fan i per què ho fan. Tot un èxit. Un espai pel que van passar desenes d’emprenedors durant els tres dies. Innovadors als que vam posar al centre i, és clar, a més, ens van deixar els seus missatges de feedback escrits a les nostres parets.

En paral·lel, i en privat, vam poder fer junt amb Plain Concepts unes demos de Hololens. Una altra activitat que sempre va tenir un flux constant d’empreses interessades en conèixer les nostres novetats més hologràfiques.

La màquina d’arcade va ser també un altre dels focus d’atenció. Res com una mica de distracció en mig d’unes jornades de treball intens.

Junt amb nosaltres, sis Startups de la nostra Microsoft Accelerator, que provenen de diferents parts del món per a explicar a tots els interessats la seva solució i els valors del nostre programa d’acceleració.

El nostre equip

Ningun dels objectius que volíem aconseguir hagués estat possible sense l’esforç incommensurable de l’equip que ho va fer possible. La participació de Western Europe, la de CELA, la de Microsoft Accelerator i, sobre tot, la de l’equip de DX Spain, qui no només es va encarregar de preparar-ho tot sinó d’atendre a les centenes de persones que van passar pel nostre espai, i a qui hem d’agrair el seu fantàstic esforç.

Al mateix temps, vam realitzar diversos workshops i ponències en les que vam parlar de temes tan rellevants com la intel·ligència perceptual o el nostre programa d’emprenedoria i, per suposat, vam potenciar el nostre networking. Perquè en un esdeveniment d’aquestes característiques, el més important sempre passa durant les conversacions. Als passadissos.

En conclusió, una gran experiència, una presa de contacte real amb l’ecosistema Startup nacional i una mostra clara de que en aquest àmbit tot està per fer.