Microsoft a Catalunya

Microsoft va a arribar a Catalunya al 1993 amb unes petites oficines a Diagonal, però el gran creixement de l’empresa va fer que l’any 2005 es mogués a unes oficines més espaioses al Fòrum de Barcelona, lloc on avui dia es reuneixen una gran quantitat de professionals i experts en el món de la tecnologia i els negocis.

Després de gairebé 25 anys a Barcelona, Microsoft compta amb una xarxa de prop de 1.400 partners a Catalunya, que són la figura clau per al desenvolupament de la companyia. A través d’aquesta xarxa es generen uns 40.000 llocs de treball, una xifra que suposa el 65% de la ocupació en el sector de programari a Catalunya.

Iniciatives com el Programa BizSpark mantenen el suport als joves empresaris, i és que aquest programa global proporciona durant 3 anys el lliure accés a la tecnologia de Microsoft (fins a 120.000$), la seva formació i la visibilitat per part de l’empresa.

D’altra banda, el compromís de Microsoft amb l’educació continua guanyant força a Catalunya, i prova d’aquest fet és el creixement de la comunitat de MIE Experts (o professors innovadors) en el territori català o l’aposta per escoles catalanes que es convertiran aviat en centres de referència a tota Europa.

Pots trobar aquestes dades i més informació a la nostra aplicació anomenada Empowering Your Country, disponible a la Business Store.

1 Oficina de microsoft
Microsoft té una oficina a Barcelona, inaugurada a l´any 1993 i en la que treballen 70 persones
70 Ocupacions directes
Microsoft contribueix de manera activa en l´economia catalana des de fa més de 23 anys. L´empresa dóna ocupació directa a 70 persones a Catalunya (25% dones i 75% homes)
23 Anys a Catalunya
Des de 1993, Microsoft ha treballat a Catalunya en el compliment de la micció d´ un ordinador a cada escriptori i a cada llar´. Avui, 23 anys més tard el treball continua - ara centrant-se en complir l´objectiu d´empoderar a cada persona en el planeta per a aconseguir més
1,398 Partners locals de Microsoft
Microsoft contribueix al desenvolupament de l´economia local a través d'una xarxa de 1,398 partners a Catalunya, que suposa 39,144 ocupacions indirectes i representa el 65% de l'ocupació en el sector de programari al regió i el 35% de l'ocupació total en el sector de les TIC
398 Emprenedors recolzats a Catalunya
Microsoft BizSpark és un programa per a emprenedors que proporciona el lliure accés a la tecnologia Microsoft, entre d’altres. Son elegibles: noves empreses de base tecnològica, de menys de 5 anys d'antiguitat i que tinguin menys de 1M$ d'ingressos anuals
Barcelona Supercomputing center
El BSC-Centre de Recerca Microsoft porta temes de BigData, especialment del desenvolupament de models de rendiment per als marcs d'anàlisis de dades a gran escala. Els investigadors de BSC treballen de la mà dels de Microsoft Corporation i Microsoft Research.
Catalá
663 Certificacions en TI
BECAMOS és un programa que millora la preparació i el Curriculum Vitae dels joves d’entre 16 i 30 anys certificant les seves competències en l’ús de Microsoft Office 2010, que ofereix una certificació coneguda com MOS (Microsoft Office Specialist).